Bedrijf in Ulft hecht grote waarde aan Duurzame Inzetbaarheid

Be proud. Join Hencon

Interview duurzaamheid2023-09-01T13:27:08+00:00

Medewerkers vormen het hart van Hencon

Duurzaamheid zit in de genen van de Hencon Group. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Ulft wil mensen een prettige en veilige werkplek bieden. “Want medewerkers vormen het hart van de organisatie. Daar moet je zuinig mee omgaan”, benadrukt HR-manager Margot Lamers van Hencon. De duurzame aanpak werkt. Je ziet het terug in enthousiaste en bevlogen medewerkers met lange dienstverbanden.

Hencon Group is wereldwijd actief op het gebied van de aluminium industrie, mijn- en bosbouw. De toonaangevende onderneming produceert speciale op maat gemaakte voertuigen voor de zware industrie. De machines zijn ontworpen om te presteren in de meest veeleisende omgevingen met hoge magnetische velden en in ruwe, stoffige mijnen. Hoge kwaliteitsnormen, flexibiliteit en klanttevredenheid staan centraal. Hencon werd in 1956 opgericht, er werken momenteel ongeveer 130 medewerkers. Er zijn ook internationale vestigingen in onder andere India en Zuid-Afrika. In totaal gaat het om zo’n 380 werknemers.

Blijven ontwikkelen

Hencon doet er alles aan om medewerkers te binden en om ze gezond en vitaal aan de slag te houden. “Het doel is dat iedereen fit de eindstreep haalt”, vertelt Margot Lamers. “Dat vergt een lange termijn visie. De AOW leeftijd wordt steeds hoger en werkzaamheden veranderen door de verdergaande digitalisering en robotisering. Daar moet je op inspelen. Het is zaak om medewerkers gemotiveerd te houden. Ze kunnen zich bij ons blijven ontwikkelen. Levenslang leren vinden we van groot belang.” De inspanningen zijn gericht op kennisverbreding en loopbaanontwikkeling. Dat alles moet leiden tot werkplezier, want daar draait het allemaal om. “Ieder mens verdient een menswaardig beroep – een beroep waarin je kunt leren, autonomie hebt, goed kunt praten met je baas en afspraken op maat kunt maken over werkinhoud, ontwikkeling, werktijden, thuiswerken en werk-privé balans. Medewerkers blijven Hencon trouw, dat is ons veel waard. Er vertrekken weinig werknemers omdat ze het naar hun zin hebben.” Toch zullen er binnen nu en tien jaar tussen de 10 en 16 personeelsleden voornamelijk uit de fabriek vertrekken omdat ze met pensioen gaan. Die uitstroom moet worden opgevangen. “Als je niets doet, gaat er veel kennis verloren. Daarom kijken we nu al naar jonge instroom. De oudere medewerkers fungeren als een mentor om zo kennis door te geven aan de jongere generatie.” Dat werpt zijn vruchten af en wordt ook gewaardeerd. Hencon biedt tevens mensen met een beperking een kans op een baan. “Ook hebben we een soepele overgang gemaakt voor kantoormedewerkers naar het thuiswerken in coronatijd. Je ziet dat medewerkers meer nieuwe dingen leren tijdens hun werk. Dit heeft te maken met het aanleren van Teams of andere digitale facetten die medewerkers plots moesten gebruiken in hun werk. Thuiswerken wordt ervaren als voordelig voor productiviteit en innovativiteit, maar nadelig in mentale en fysieke vitaliteit. Daarom gaan we geregeld met deze medewerkers in gesprek. Simpelweg verdienen medewerkers het om duurzaam en vitaal inzetbaar te blijven”, besluit Margot Lamers haar betoog.

Onze ambassadeurs aan het woord

Koffie halen en de afwasmachine uitruimen? Tuurlijk. Maar niet meer dan iedere andere medewerker.

RozanLees meer

Deze stageperiode verwelkomen wij Joris Eenink voor een meewerkstage Technische Bedrijfskunde en Thijs ten Have die bij ons afstudeert in Integrale Veiligheidskunde. Leer ze kennen!

Joris & ThijsLees meer

In zijn eerste jaren bij Hencon rondde hij naast zijn baan zijn opleiding HTS-elektrotechniek af. Bijna acht jaar later is Jurgen Balk (36) teamleider van de E-engineers en nog altijd even blij met zijn baan.

JurgenLees meer

Op dit moment is Sven van Bezooijen bezig met zijn afstudeeronderzoek bij ons. Hij vertelt er graag over.

SvenLees meer

Klanten van Hencon werken in veeleisende omstandigheden, bijvoorbeeld in de aluminiumindustrie. Dat vraagt om voertuigen die specifiek voor die omstandigheden gemaakt zijn. Product Engineer Mathijs bedenkt en ontwerpt deze voertuigen, in nauwe samenwerking met collega’s, toeleveranciers en klanten.

MathijsLees meer

Het geeft Service Engineer Jeroen Gunnewick een voldaan gevoel als het lukt om storingen bij klanten op afstand – per mail of telefoon – op te lossen. Lukt dat niet, dan stuurt hij zijn collega’s goed voorbereid op pad. Bij Hencon Forestry kreeg hij de ruimte om deze functie min of meer zelf te creëren.

JeroenLees meer

Als after sales medewerker bij Hencon Forestry heb ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

BasLees meer

Ik ben assistent operations manager, een functie waar ik zelf mijn draai aan kon geven.

ChielLees meer

Projecten waar we trots op zijn

Kijkje achter de schermen: upgrade Central Warehouse Hencon

Goed werkgeverschap betekent dat een werkgever zorgt voor eerlijk, gezond en veilig werk.

Bekijk het project
EVY: innovatiekracht

De EVY is het resultaat van een recent innovatieproject. Ontdek onze in eerste serie geproduceerde vacuum cleaner met de nieuwste technologie aan boord!

Bekijk het project
Bij Hencon blijf je leren

Ontwikkelingen in de techniek en digitalisering gaan zo ontzettend snel, dat wij onze medewerkers willen helpen om te blijven leren.

Bekijk het project