Ontdek hencon

Be proud. Join Hencon

Ontdek Hencon2024-02-29T15:33:49+00:00

Werk met techniek om trots te zijn

Bij Hencon ontwikkel en bouw jij mee aan zware elektrische voertuigen. Ze zijn steeds vaker gerobotiseerd en uitgerust met kunstmatige intelligentie. Vanuit jouw vakgebied draag je bij aan technologie die ook onder extreme omstandigheden feilloos presteert. Denk bijvoorbeeld aan Automatic Guided Vehicles (AGV), robotvoertuigen zonder bestuurder. Welkom in Industry 4.0, die mechatronica, systemen, data en mensen met de toekomst verbindt. Dé uitdaging als jij een passie hebt voor techniek en innovatie!

Vooruitgang voor jou

Je vindt ons heavy duty materieel in onder meer potrooms, gieterijen en andere mijnbouwfaciliteiten over de hele wereld. Hier wordt bijvoorbeeld vloeibaar aluminium geproduceerd, in een omgeving die extreme eisen aan het materieel stelt. Het gaat om 24/7 topprestaties leveren. Met oplossingen die ook verduurzaming en veilig werken vooruit helpen.

Mijnbouw & Aluminiumindustrie

Onze markt en de technologie veranderen razendsnel. Daarom hoef je bij Hencon nooit stil te staan. We zorgen ervoor dat jij soepel mee kunt veranderen! Je krijgt bij ons volop opleidingsmogelijkheden, zodat jij je goed kunt ontwikkelen. In je vakgebied en persoonlijk. In elke richting en in iedere functie, niet alleen technisch. Bij ons krijg je de ruimte!

Bosbouw

Hencon Forestry bedenkt, maakt en levert machines, onderdelen en accessoires voor de bosbouw en landschapsonderhoud. Vaak is dat maatwerk. Onze machines, met de merknaam Axsel, zijn op hun best in ruig terrein. Ook zijn we importeur en dealer van John Deere bosbouwmachines. We zijn partner voor grote spelers over de hele wereld.

Over de Hencon Groep

Al meer dan 50 jaar zijn we de internationale standaard voor engineering, productie en onderhoud van speciale voertuigen voor de aluminiumindustrie, mijnbouw en bosbouw.

We staan voor hoogwaardige kwaliteit, maatwerk en lange klantrelaties. Met 130 gedreven collega’s bedienen we onze vestigingen met in totaal 300 medewerkers op locaties over de hele wereld. Je vindt ons onder meer in Zuid-Afrika en India. Hencon is onderdeel van de Dango & Dienenthal Group, een Duits familiebedrijf.

Missie & Visie

Door middel van de missie geeft Hencon aan waar haar toekomst ligt en welke bijdrage zij wil leveren aan de maatschappij. De visie van Hencon is de koers die zij wil varen. Deze wordt periodiek herschreven als de markt erom vraagt en geldt dus voor een bepaalde periode, waarna deze geëvalueerd wordt. Er wordt steeds gekeken of de bedrijfsactiviteiten nog aansluiten op de missie.

Missie: Het voortdurend creëren van waarde voor:

Klanten: Consistente kwaliteit van producten en serviceoplossingen leveren;

Medewerkers: een veilige en goede werkomgeving en mogelijkheid tot ontwikkeling bieden;

Eigenaars: solide financiële resultaten behalen;

Leveranciers: een betrouwbare afnemer van producten en diensten zijn;

Gemeenschap en overheden: behoud van een duurzame maakindustrie en een plek voor scholing in de regio bieden.

Visie: Het ontzorgen van klanten via intelligente totaaloplossingen is voor Hencon de richting zoals de markt aangeeft. Klanten hebben slimme oplossingen nodig om in de toekomst digitale en duurzame operaties te creëren die moeten worden geleverd door leveranciers die veel verder gaan dan het aanbod van mechanische hardware. De ontwikkeling en levering van deze oplossingen vereist in de eerste plaats diepgaande expertise van klantprocessen, dat wil zeggen de toepassing. Dit betekent dat diepgaande expertise van de toepassing centraal moet staan in onze strategie en niet de expertise van het bouwen van voertuigen voor speciale doeleinden, dat is een van de vereiste kernexpertises.

Kernwaarden

Onze Kernwaarden zijn de zaken die de belangrijkste waarden vormen binnen Hencon. Het zijn eigenschappen of drijfveren die laten zien waar Hencon voor staat. De kernwaarden laten de bedrijfscultuur zien. Aan de hand van kernwaarden kunnen strategische beslissingen genomen worden. Medewerkers weten waar de organisatie voor staat en hoe zij zaken moeten aanpakken. De volgende kernwaarden zijn belangrijk voor Hencon:

Openheid: Uitspreken, volledige informatie geven, twijfel onderkennen en niet over anderen spreken, maar met hen;

Integriteit: Correct, onomkoopbaar, eerlijk en betrouwbaar zijn in zaken. Handelen op het hoogste niveau van integriteit en verplichtingen jegens collega’s en klanten te allen tijde nakomen;

Gedrevenheid: Durf en ambitie tonen, doorpakken, positief, doelgericht en oplossingsgericht ingesteld zijn, vernieuwend zijn in denken en doen en elke dag iets beter presteren;

Verantwoordelijkheid: Verantwoordelijkheid nemen, problemen benoemen en bespreekbaar maken en gemaakte afspraken omzetten in actie;

Samenwerking: Actief en met respect zoeken naar samenwerkingsmogelijkheden, ook afdelings-overschrijdend. Transparantie is een middel om constant open te staan voor tweezijdige communicatie en om actief naar elkaar te luisteren.

Een integraal onderdeel van de dagelijkse activiteiten van Hencon is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Dit bestaat uit diverse aspecten van de bedrijfsvoering, zoals zorg en verantwoordelijkheid dragen voor het milieu (waaronder energiebesparing en verantwoorde afvalstromen realiseren), het opnemen van stagiairs in de bedrijfsorganisatie en het maatschappelijk belang van de participatiewet dienen door Wajongers in te zetten. Hencon streeft niet alleen naar efficiëntie en veiligheid, maar richt zich ook op milieu en gezondheidskwesties. De organisatie gelooft sterk in de drie onderling verbonden elementen People, Planet en Profit. Hencon streeft eerlijkheid, integriteit en transparantie binnen het team van medewerkers na. Een belangrijk deel van de organisatie is het zijn van een consistente werkgever. Dit uit zich onder andere in de kernwaarden die hierboven zijn beschreven.

Deze kernwaarden stellen Hencon in staat de cultuur die zij belangrijk acht te waarborgen.

Projecten waar we trots op zijn

Praktijkbegeleiding

Bij Hencon en Hencon Forestry vinden we Praktijkbegeleiding van groot belang!

Bekijk het project
Talent & Co.ach: Thijs maakte rapport Veilig werken voor elektrificatie zware voertuigen

In deze eerste editie van Talent & Co.ach: afstudeerder Thijs en HR-manager Margot.

Bekijk het project
‘Samen met haar partners loopt Hencon in de voorhoede van elektrificatie’

De duurzaamheidstransitie en de elektrificatie van voertuigen in onze branche is een stuk uitdagender dan voor bijvoorbeeld de autobranche.

Bekijk het project