Ontdek hencon

Be proud. Join Hencon

Ontdek Hencon2023-09-01T13:27:27+00:00

Werk met techniek om trots te zijn

Bij Hencon ontwikkel en bouw jij mee aan zware elektrische voertuigen. Ze zijn steeds vaker gerobotiseerd en uitgerust met kunstmatige intelligentie. Vanuit jouw vakgebied draag je bij aan technologie die ook onder extreme omstandigheden feilloos presteert. Denk bijvoorbeeld aan Automatic Guided Vehicles (AGV), robotvoertuigen zonder bestuurder. Welkom in Industry 4.0, die mechatronica, systemen, data en mensen met de toekomst verbindt. Dé uitdaging als jij een passie hebt voor techniek en innovatie!

Vooruitgang voor jou

Je vindt ons heavy duty materieel in onder meer potrooms, gieterijen en andere mijnbouwfaciliteiten over de hele wereld. Hier wordt bijvoorbeeld vloeibaar aluminium geproduceerd, in een omgeving die extreme eisen aan het materieel stelt. Het gaat om 24/7 topprestaties leveren. Met oplossingen die ook verduurzaming en veilig werken vooruit helpen.

Mijnbouw en aluminiumindustrie

Onze markt en de technologie veranderen razendsnel. Daarom hoef je bij Hencon nooit stil te staan. We zorgen ervoor dat jij soepel mee kunt veranderen! Je krijgt bij ons volop opleidingsmogelijkheden, zodat jij je goed kunt ontwikkelen. In je vakgebied en persoonlijk. In elke richting en in iedere functie, niet alleen technisch. Bij ons krijg je de ruimte!

Bosbouw

Hencon Forestry bedenkt, maakt en levert machines, onderdelen en accessoires voor de bosbouw en landschapsonderhoud. Vaak is dat maatwerk. Onze machines, met de merknaam Axsel, zijn op hun best in ruig terrein. Ook zijn we importeur en dealer van John Deere bosbouwmachines. We zijn partner voor grote spelers over de hele wereld.

Over de Hencon Groep

Al meer dan 50 jaar zijn we de internationale standaard voor engineering, productie en onderhoud van speciale voertuigen voor de aluminiumindustrie, mijnbouw en bosbouw.

We staan voor hoogwaardige kwaliteit, maatwerk en lange klantrelaties. Met 130 gedreven collega’s bedienen we onze vestigingen met in totaal 300 medewerkers op locaties over de hele wereld. Je vindt ons onder meer in Zuid-Afrika en India. Hencon is onderdeel van de Dango & Dienenthal Group, een Duits familiebedrijf.

Projecten waar we trots op zijn

Talent & Co.ach: Thijs maakte rapport Veilig werken voor elektrificatie zware voertuigen

In deze eerste editie van Talent & Co.ach: afstudeerder Thijs en HR-manager Margot.

Bekijk het project
EVY: innovatiekracht

De EVY is het resultaat van een recent innovatieproject. Ontdek onze in eerste serie geproduceerde vacuum cleaner met de nieuwste technologie aan boord!

Bekijk het project
‘Samen met haar partners loopt Hencon in de voorhoede van elektrificatie’

De duurzaamheidstransitie en de elektrificatie van voertuigen in onze branche is een stuk uitdagender dan voor bijvoorbeeld de autobranche.

Bekijk het project