Bij Hencon blijf je leren

Blijven ontwikkelen

Werken bij een innovatieve organisatie zoals Hencon, heeft automatisch tot gevolg dat je ‘bij’ moet blijven. Ontwikkelingen in de techniek en digitalisering gaan zo ontzettend snel, dat wij onze medewerkers willen helpen om te blijven leren. Dat zorgt ervoor dat Hencon voorop kan blijven lopen, maar ook dat jij je als medewerker blijft ontwikkelen. En dat heeft ontzettend veel voordelen. Met als belangrijkste dat je er gelukkiger van wordt.

Gelukkig blijven met wat je doet

Leven lang leren. Het is een veelgehoorde term op de arbeidsmarkt. Het betekent niet dat werkenden hun leven lang telkens terugkeren naar de schoolbanken, maar wel dat je op verschillende manieren zorgt dat je in beweging blijft. Het is niet alleen nodig om alle ontwikkelingen bij te kunnen houden op het vlak van techniek en digitalisatie, maar ook omdat we allemaal steeds langer door moeten werken. Dan kan je maar beter plezier hebben in je werk.

Hoe waardevol wil je zijn?

Zelfontwikkeling; stappen zetten. Dat heeft grote voordelen voor jou als medewerker en voor ons als werkgever. Als je blijft leren, kom je niet vast te zitten in een bepaalde rol, houd je meer mogelijkheden om een andere richting te kiezen en kan je meer werkzekerheid voor jezelf creëren. Bovendien kan je door nieuwe kennis en relevante vaardigheden op te doen, efficiënter werken en sneller inspelen op veranderingen. En dat heeft natuurlijk ook grote voordelen voor ons als werkgever. Al met al logisch dat we graag investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers bij Hencon. Want medewerkers zijn het meest waardevol van alles wat we in huis hebben.

Wat we o.a. bieden:

Hieronder lees je een aantal manieren waarop wij aandacht geven aan jouw ontwikkeling:

 • Opleidingen, trainingen en coaching
  • Voor iedere werknemer is er een bepaald budget voor externe opleidingen en trainingen.
  • We faciliteren trainingen omtrent hijsen, VCA, heftruckcertificaat, NEN 9140.
  • We organiseren interne trainingen om de kennis die onze medewerkers bezitten zoveel mogelijk te delen
  • We stimuleren mensen met ervaring en kennis om onze jongere medewerkers te coachen
  • We hebben een uitgebreid stagiair- en mentorprogramma
 • Programma’s Leiderschap ontwikkeling
  • Voor medewerkers met leidinggevende ambities, hebben we speciale programma’s Leiderschap ontwikkeling / Management Development
 • Persoonlijke loopbaanbegeleiding

We bespreken met onze medewerkers hun werk en loopbaan. Wat doe je nu, wat zou je later willen doen en wat kunnen wij als organisatie betekenen om jou daarbij te helpen? Ik stel vragen als: waar ben je goed in, waar ben je trots op? Wat heb je voor elkaar gekregen? Wat geeft je energie? We vragen werknemers ook naar gedrag, gevoel en proberen hun unieke bijdrage aan Hencon te bepalen. Samen bepalen we wat jouw persoonlijke doel is of we dat in samenhang met het toekomstperspectief van Hencon kunnen realiseren.

Op die manier houden we je samen uitgedaagd, gelukkig en in beweging, en blijf jij langer gelukkig met Hencon als werkgever.