Kijkje achter de schermen: upgrade Central Warehouse Hencon

Goed werkgeverschap betekent dat een werkgever zorgt voor eerlijk, gezond en veilig werk. In het geval van Hencon moet dat niet alleen in orde zijn in de werkplaats en op kantoor, maar ook in het magazijn. Achter de schermen leidt Peter Wegh, Teamleider Central Warehouse, een project dat het pick-proces versoepelt en uiteraard ook weer de veiligheid borgt.

Alle onderdelen wereldwijd

In het Central Warehouse van Hencon in Ulft komen de onderdelen binnen voor al onze vestigingen wereldwijd, inclusief ons collega-bedrijf Hencon Forestry. Hencon voert alleen een andere magazijnvorm dan Hencon Forestry, omdat Hencon over het algemeen klant-specifiek bouwt. Daarom heeft Hencon onderdelen niet standaard op voorraad liggen. Peter, Teamleider Central Warehouse: “In tegenstelling tot serieproducten, loont het aanleggen van voorraden voor one-off voertuigen meestal niet. Daarom voert Hencon wat we in vaktermen noemen –een Chaotisch Magazijn. Dat houdt simpelweg in dat als er een locatie vrijkomt, deze wordt benut.”

Standaard voorraad vs maatwerk

Door een meer seriematig productgamma, heeft Hencon Forestry wél een standaard assortiment. Daarom voert deze divisie een zogeheten Gestructureerd Magazijn. Peter: “In ons vorige systeem lagen de voorraden van Hencon en Hencon Forestry door elkaar. Maar nu Hencon Forestry haar magazijncapaciteit gaat uitbreiden, gaan ze ook met een eigen warehouse-systeem werken. En dat vergt flink wat logistieke veranderingen.”

Verplaatsen goederen magazijn

Met de eerste stap zijn wij bijna klaar: we hebben een derde etage gerealiseerd boven ons klein-vak, waardoor er meer kleine goederen die nu nog in de groot-vak stellingen lagen, verplaatst konden worden naar het nieuwe klein-vak. Daardoor is meer ruimte ontstaan voor de goederen van Hencon Forestry.

Ordenen voor pick-proces

Tijdens de tweede stap gaan we meer goederen van Hencon verplaatsen, beginnend met de zware en grote artikelen, afbouwend naar de kleinere en lichte artikelen. Peter: “We ordenen de items op deze manier om het pick-proces te versoepelen, zodat gelijke goederen direct op het pallet gepakt kunnen worden.”

Veiligheid centraal

Bij al deze activiteiten staat niet alleen efficiency, maar ook veiligheid centraal. Peter: “Het nieuwe proces is al op veiligheid gekeurd. Waar we op- en aanmerkingen kregen van de inspectie, hebben we het proces gewijzigd. Al met al een flinke operatie, maar vooral een interessante uitdaging. We zijn nog niet helemaal klaar, maar als het straks zover is zullen onze collega’s genieten van vele meer gemak!”

Ben je benieuwd of er een plek voor jou is in ons magazijnteam? Stuur dan een mailtje naar Margot.