Praktijkbegeleiding

Praktijkbegeleiding is een vorm van werkbegeleiding voor werknemers én stagiaires die nog in opleiding zijn. De doelen zijn grotendeels gelijk aan die van reguliere werkbegeleiding met het verschil dat er een duidelijke plaats wordt ingeruimd voor het leertraject van de werknemer. Het laat de praktische kant van het vak zien en draagt zijn kennis van zaken over in de dagelijkse werkpraktijk.

Bij Hencon en Hencon Forestry vinden we Praktijkbegeleiding van groot belang!
We zijn trots op onze praktijkopleiders omdat dit werk naast de gewone werkzaamheden komt! Een praktijkopleider moet goed om kunnen gaan met mensen en hij/zij moet het leuk vinden om anderen te ondersteunen en te stimuleren bij de uitvoering van bepaalde taken. Een praktijkopleider heeft inzicht in de mate waarin de medewerker bepaalde taken beheerst. Ze moeten wel voldoende tijd krijgen om hun kennis over te dragen. Niet alleen de Techniek verandert, ook de jongeren en de manier waarop ze leren en communiceren veranderen, daarom vinden we het van groot belang dat onze praktijkopleiders bijscholingstrajecten volgen.

Kennisoverdracht
Een medewerker of stagiair raakt dan geïnspireerd en de praktijkopleider brengt hem/haar de fijne kneepjes van het vak bij, helpt hen door de stage.

Medewerkers blijven Hencon trouw, dat is ons veel waard. Er vertrekken weinig werknemers omdat ze het naar hun zin hebben. Toch zullen er personeelsleden vertrekken omdat ze met pensioen gaan. Die uitstroom moet worden opgevangen. Als je niets doet, gaat er veel kennis verloren. Daarom kijken we nu al naar jonge instroom. De praktijkopleiders fungeren als een mentor om zo kennis door te geven aan de jongere generatie.

De praktijkopleider is ook degene die kan zorgen dat een leerling uiteindelijk bij Hencon in dienst komt. Die instroom van jonge vakmensen is wat we hard nodig hebben!

Wil je weten wat onze medewerkers nog meer te vertellen hebben? Bekijk dan onze website!