Als after sales medewerker bij Hencon Forestry heb ik veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Bas

Hallo, ik ben Bas, after sales medewerker bij Hencon Forestry. Ik houd me bezig met de onderdelenverkoop voor onze machines. Hencon Forestry is een onderdeel van Hencon. We hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt! Daar mogen we best trots op zijn.

Klanten verder helpen

Het goede contact met onze klanten geeft me veel voldoening. We kunnen ze snel verder helpen als  ze, vaak met spoed, onderdelen nodig hebben om door te kunnen. Waar ik ook trots op ben is mijn kennis van de techniek, onderdelen en machines. Die werd in de 17 jaar dat ik dit werk doe heel breed.

Nieuwe uitdagingen

De vragen van klanten zijn heel divers. Elke dag heb je nieuwe uitdagingen. Saai is het nooit! Mijn collega en ik kunnen ons werk grotendeels zelf invullen. Onze hoofdtaak is onderdelen verkopen. Daarnaast zoeken we bijvoorbeeld naar nieuwe producten en kansen in de markt Maar ook naar verbeterpunten voor ons en de organisatie in zijn geheel.

Vrij

Mijn collega en ik zijn zelf verantwoordelijk voor de hele onderdelenverkoop, zoals de prijzen, acties en voorraden. Door de huidige tekorten in de markt moeten we creatiever en groter inkopen. Daar zijn we helemaal vrij in. Hencon Services doet de uiteindelijke inkoop, in goed overleg met ons.

Eigen ideeën

Ik ben zelf verantwoordelijk voor de onderdelenverkoop en heb dagelijks contact met onze klanten. Daarom weet ik goed wat er speelt en hoe ik het beste kan reageren op een situatie. Eigen ideeën en initiatieven om op wensen van de klant in te spelen zijn hier altijd welkom. Dat  wordt echt gewaardeerd!

Doorgroeien

Omdat dit werk zo veelzijdig is, kan ik me op heel veel vlakken ontwikkelen. Gewoon door het te doen, maar ook door overleg met collega’s van andere afdelingen. Ik probeer op elk terrein dagelijks iets bij te leren en er beter in te worden. Bovendien krijg je hier veel mogelijkheden om door te groeien.

Lees meer verhalen