Koffie halen en de afwasmachine uitruimen? Tuurlijk. Maar niet meer dan iedere andere medewerker.

Rozan

Koffie halen en de afwasmachine uitruimen? Tuurlijk. Maar niet meer dan iedere andere medewerker. Want tijdens mijn stage bij Hencon ben ik exact dat: een volwaardig medewerker. Alleen dan met een mentor die mij met plezier helpt om het beste uit mezelf te halen. Ik vertel je graag hoe ik mijn stage ervaar, zodat jij ook een keuze kan maken waar je straks blij mee bent.

Leren van de besten en werken als een collega. Dat is pas stage lopen.

Ik – Rozan – zit in het derde en laatste leerjaar van de MBO4 opleiding Medewerker HRM. Een klasgenoot raadde me aan om bij Hencon te solliciteren voor deze stage. Mijn klasgenootje had het gezellig gehad, had echte verantwoordelijkheden gekregen en kreeg goede begeleiding. Dat herken ik helemaal.

Mijn dag

Twee dagen in de week loop ik stage bij Hencon, bij mijn begeleider HR-manager Margot Lamers. Om 8:30 ’s ochtends begin ik met het op een rij zetten van mijn taken voor die week. Die zijn heel gevarieerd, van het voorbereiden van het HR-overleg tot het opstellen van een arbeidsovereenkomst. Zodra Margot ’s ochtends tijd heeft, bepalen we samen mijn prioriteiten. Daar horen niet alleen de werkzaamheden voor Hencon bij, maar ook mijn schoolopdrachten. (Uiteindelijk ben ik hier om te leren en mijn opleiding af te ronden.) En dan ga ik lekker aan de slag!

Wat ik allemaal mag doen

Sinds het begin van mijn stage in augustus heb ik onder andere vacatureteksten geschreven, arbeidscontracten opgesteld en heb ik de functioneringsgesprekken – hier Persoonlijk Ontwikkelingsplan-gesprekken – voorbereid. Daarnaast ben ik degene die de personeelsgidsen en smoelenboeken up-to-date houdt. Ontzettend leuk en leerzaam allemaal, zeker omdat ik voor de meeste dingen zelf verantwoordelijk ben. Dat is fijn voor mijn zelfvertrouwen. Natuurlijk helpt Margot me wel, geeft me richtlijnen, kaders en feedback, maar ze kauwt me niets voor.

Leren op de eerste plaats

Veel van de werkzaamheden die ik heb gekregen, passen bij een schoolopdracht. Margot begeleidt me niet alleen bij de taken voor Hencon, maar ook bij de schoolopdrachten. Zoals mijn SMART onderzoek, reflectie-opdracht en de HR-producten die ik moet maken. Ik maak ze natuurlijk zelf, maar ze stelt kritische vragen, vult me aan en helpt me de puntjes op de i te zetten voordat ik het inlever. Dat houdt me scherp.

Persoonlijke ontwikkeling

Ik ben erg perfectionistisch. Dat wil me nog wel eens in de weg zitten bij het bepalen van mijn prioriteiten en het halen van mijn planning. Op dat vlak wilde ik persoonlijk groeien. Dus hebben Margot en ik daar extra aandacht voor. Ik zal het waarschijnlijk nooit afleren om alles zo perfect mogelijk te willen doen, maar ik kan het nu al beter loslaten als de deadline daarom vraagt.

Aanpakken

Ik ben mijn klasgenoot dankbaar voor de tip. De sfeer is open, iedereen is wel in voor een geintje en intussen werken de teams keihard om samen de beste prestatie neer te zetten. De ervaren mensen delen hun kennis graag met jongere medewerkers. Dus als je echt wil leren werken tijdens je stage, dan zit je goed bij Hencon. En ze hebben niet alleen HR-stageplekken, maar je kan hier ook een stage volgen als mechanisch monteur, elektromonteur of elektro-engineer. Niet twijfelen, gewoon een open sollicitatie sturen. Be proud. Join Hencon 😁

Rozan, Student Medewerker HRM en stagiair bij Hencon

 

Lees meer verhalen