Hier zijn we trots op

Be proud. Join Hencon

Hier zijn we trots op2023-09-01T13:27:21+00:00

Indrukwekkende technologie

Bij Hencon, een internationale technologieleider, werk jij voor toonaangevende bedrijven in de aluminiumindustrie, mijnbouw en bosbouw over de hele wereld. Hout en aluminium zijn onmisbare grondstoffen voor de fabricage van talloze producten. Van de nieuwste Airbus voor 400 passagiers tot duurzaam hout voor woningbouw. Hoe tof is dat?

De internationale standaard

Onze mobiele oplossingen zijn de wereldwijde standaard. Ze combineren de meest robuuste kwaliteit met de nieuwste digitale technologie en slimme innovatiekracht. Je werkt aan zwaar materieel, connected met Industrie 4.0. Goed voor maximale prestaties onder alle omstandigheden. En die zijn extreem, zeker in de mijnbouw en aluminiumindustrie.

Het begint allemaal in de Achterhoek

Bij Hencon maak je mobiele oplossingen voor de aluminiumindustrie, mijnbouw en bosbouw over de hele wereld. De grootste en belangrijkste spelers in deze markten vertrouwen al tientallen jaren op onze oplossingen. Dit succes begint dichtbij huis, in de Achterhoek. Hier werken we 24/7 aan de ontwikkeling, productie en levering. Dé toffe werkplek voor technici!

Trots op onze mensen!

Waar we het meest trots op zijn? Op onze mensen! We danken ons internationale succes vooral aan onze super gemotiveerde werknemers. Met z’n allen leveren ze elke dag weer prestaties van topniveau. Ook jouw inzet en skills worden gewaardeerd bij Hencon!

Onze ambassadeurs aan het woord

Koffie halen en de afwasmachine uitruimen? Tuurlijk. Maar niet meer dan iedere andere medewerker.

RozanLees meer

Deze stageperiode verwelkomen wij Joris Eenink voor een meewerkstage Technische Bedrijfskunde en Thijs ten Have die bij ons afstudeert in Integrale Veiligheidskunde. Leer ze kennen!

Joris & ThijsLees meer

In zijn eerste jaren bij Hencon rondde hij naast zijn baan zijn opleiding HTS-elektrotechniek af. Bijna acht jaar later is Jurgen Balk (36) teamleider van de E-engineers en nog altijd even blij met zijn baan.

JurgenLees meer

Op dit moment is Sven van Bezooijen bezig met zijn afstudeeronderzoek bij ons. Hij vertelt er graag over.

SvenLees meer

Klanten van Hencon werken in veeleisende omstandigheden, bijvoorbeeld in de aluminiumindustrie. Dat vraagt om voertuigen die specifiek voor die omstandigheden gemaakt zijn. Product Engineer Mathijs bedenkt en ontwerpt deze voertuigen, in nauwe samenwerking met collega’s, toeleveranciers en klanten.

MathijsLees meer

Het geeft Service Engineer Jeroen Gunnewick een voldaan gevoel als het lukt om storingen bij klanten op afstand – per mail of telefoon – op te lossen. Lukt dat niet, dan stuurt hij zijn collega’s goed voorbereid op pad. Bij Hencon Forestry kreeg hij de ruimte om deze functie min of meer zelf te creëren.

JeroenLees meer

Als after sales medewerker bij Hencon Forestry heb ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

BasLees meer

Ik ben assistent operations manager, een functie waar ik zelf mijn draai aan kon geven.

ChielLees meer

Projecten waar we trots op zijn

De grootste Hencon machine ooit

De grootste, elektrisch aangedreven machine die we ooit bouwden arriveerde bij onze klant in Amerika. Een groots moment om trots op te zijn!

Bekijk het project
‘Samen met haar partners loopt Hencon in de voorhoede van elektrificatie’

De duurzaamheidstransitie en de elektrificatie van voertuigen in onze branche is een stuk uitdagender dan voor bijvoorbeeld de autobranche.

Bekijk het project
Praktijkbegeleiding

Bij Hencon en Hencon Forestry vinden we Praktijkbegeleiding van groot belang!

Bekijk het project